Perfect Zomerhaar, Do's & Don'ts

In de zomer heeft je haar het zwaar te verduren: zon, zee, chloor... Daarom is je haar verzorgen in de zomer extra nodig. Er zijn natuurlijk een paar dingen die je absoluut niet mag doen als je nog je prachtige, glanzende lokken wil zien overleven in de zomer en we hebben ook enkele tips voor perfect zomerhaar.

 

Niet doen!

 

1. Gebruik nooit blondeer spray! Je weet wel, dat onschuldig flesje waar op vermeld staat dat je daar mooie blonde lokken van krijgt, zonder daarvoor naar de kapper te moeten. Het product dringt diep in het haar en blijft maar oplichten. Misschien wil je wel zeer blond zijn maar onthou goed dat je haar daardoor enorm uitdroogt, afbreekt en aan glans en kracht verliest. We hebben ook al meermaals gezien dat het haar in vlekken geel aftrekt en niet mooi blond.

 

2. Oppassen met zwemmen in chloorwater als je natuurlijk goudblond haar of geblondeerd haar hebt, want je haar kan groen uitslaan. In chloorwater komen veel harde metaalsoorten voor die oxideren en een groene gloed veroorzaken. Ook zit veel blauw pigment in chloorwater: geel (uw haar) + blauw (chloor) = groen!

 

3. Je haar aan de lucht laten drogen is normaal gezien altijd beter dan met een föhn, maar niet in de zon! De waterdruppels op je haar werken als vergrootglaasjes, waardoor je natuurlijke vochtbalans verdampt en je haar aantast.

 

4. Gebruik ook nooit citroensap, ook al is het een natuurlijk product. Citroensap veroorzaakt een chemische reactie die de pigmenten in je haar kapot maakt. Pas zeker op met donker haar en citroensap, de kans is groot dat je oranje haar krijgt.

 

Zeker Doen.

 

1. We vertellen regelmatig in het salon en op onze facebook dat je wekelijks het best een voedend masker op je lokken aanbrengt. Een extra zomertip is dat je een masker aanbrengt en zo in de zon gaat liggen. Door de warmte van de zon zal het masker dieper in je haar dringen en zo de ingrediënten beter hun werk laten doen. Maar je haar is zeker ook beschermd tegen de schadelijke zonnestralen. Je hebt in ons Philip Martin's gamma natuurlijk ook speciale zonnebeschermende spray's.

 

2. Bescherm je haar goed met een beschermingsproduct met UV-filter! Je beschermt je huid toch ook goed als je gaat zonnen? Dus waarom je haar niet? Indien je een beschermingsproduct gebruikt zijn we al heel trots, maar we raden toch tijdens de heetste uren van de dag een hoed of sjaaltje aan voor extra bescherming.

 

3. Spoel je haar goed uit na een zwempartijtje, zorg ervoor dat al het chloor en/of zeewater uit je haar verdwenen is. Gebruik opnieuw een speciale verzorgende shampoo en een goede verzorging. Wil je nog wat zonnen gebruik dan onze eerste tip, doe een masker in je haar.

 

4. Na je deugddoende vakantie is het tijd voor een bezoekje te brengen aan de kapper (wij dus ;) ), knip de dode en uitgedroogde puntjes af en laat uw haar eens intensief verzorgen.

 

 

 

 

Please reload

Mandellaan 83

8800 Roeselare

051/69.81.29.

OPENINGSUREN

Dinsdag:

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

Zaterdag:

08:30 - 18:00

08:30 - 18:00

08:30 - 20:00

08:30 - 18:00

07:00 - 17:00

DAMES

 

Snit & Brushing

Snit (zonder drogen)

Snit & Handdrogen

Kleuren

 

HEREN

 

Snit -all in

 

 

€ 58,00

€ 30,00

€ 37,00

€ 48,00

 

 

 

€ 27,00

© 2020 All Rights Reserved